مقاله سلسله مادها تا ساسانیان
مقاله سلسله مادها تا ساسانیان

دانلود فایل سلسله مادها تا ساسانیان 95 صفحه با فرمت WORD

فصل اول :

سلطنت مادها :مهاجرت آريائيها – در زمان قديم كه آغاز آن معلوم نيست شعبه اي از نژاد آريا موطن خود را (شايد فلات پامير باشد) ترك گفته در سغد (سمرقند و بخارا) و مرو اقامت گزيدند- بواسطة پيش آمد حوادث گوناگون اقامت آنها در آن حدود دشوار گرديده بطرف بلخ و خراسان آمدند و از آنجا در ساير نقاط ايران منتشر گشتند.


فصل دوم : ‌

سلسله هخامنشي: پارسيها قومي بودند آريائي نژاد كه پس از مهاجرت از موطن خود در فلات ايران خاصه در ايالت فارس و حدود عيلام قديم اقامت گزيدند. اين قوم منقسم بر شش قبلية زراعت پيشه و چهار قبيلة صحرانشين مي شده ولي اهميت قبائل برزگر بيش ازبدويان بوده ست قبيلة پازارگاد يا ( پاسارگاد) كه طايفة هخامنشيان از توابع ان محسوب مي شده جزو قبايل برزگراست. بجهاتي كه هنوز معلوم نشده هخامنشيان از سايرطوايف پازارگاد جدا شده و بطرف عيلام رفته جاي پادشاهان بومي آن حدود را بگرفتند و شوش را پايتخت خود ساختند. چنانكه از كتيبة آسوريها معلوم مي شود پارسيها مدتي در تحت اقار سلاطين نينوا بسر بردند و پس از آن بواسطه تسلط مادها باجگذار پادشاهان اين سلسله گشتند. مي توان حدس زد كه در نتيجة اين پيش آمد اخير هخامنشيها بجانب عيلام مهاجرت كرده تشكيل سلطنتي دادند.

فصل سوم :

ساسانيان : پس از ضعف دولت سلوكي در ايالتي كه امروز بفارس موسوم است دولت نيم مستقلي تشكيل يافت كه در ظاهر مطيع پادشاهان اشكاني بود. حكمرفرمايان اين دولت كوچك ضمناً سمت روحانيت داشتند و در مسكوكاتي كه از آنها باقي است تصوير شاه آنحدود مشاهده مي شود كه در مقابل آتش مقدس ايستاده كماني بردست دارد. در يك طرف آن آتش درفش كاوياني افراشته شده است.

فصل چهارم :

صفاريان: يعقوب بن ليث – موسس سلسلة صفاريان يعقوب بن ليث است كه مدتي با برادرانش عمرو و علي وطاهر در سيستان برويگري اشتغال داشتند و بهمين جهت اين سلسله مشهور بصفاريان گرديد يعقوب مردي بود با همت و جوانمرد و از عنفوان شباب خيالات بلند در سر داشت و بشغل ديگري تن در نمي داد.

فصل پنجم :

سامانيان: سامانيان نسب خود را به بهرام چوبين مي رسانند و عالم معروف، ابوريحان بيروني و جمعي از مورخين اين مطلب را تأييد كرده اند. يكي از نياگان سامانيان كه سامان نام داشته در قرن دوم هجري در زمانيكه اسد بن عبدالله حكمراني خراسان را داشت بكيش اسلام درآمد و پسر خود را بنام حكمران خراسان اسد ناميد در زماني كه مأمون در خراسان اقامت داشت اولاد اسد بن سامان ( نوح ، احمد، يحيي و الياس) را مقرب داشت .

فصل ششم :

آل زيار و آل بويه:

1- آل زيار

مرد اويچ

مرداويج پسر زيار از دلاوران گيلان است، در ابتداء امر رئيس لشكر اسفاربن شيروين گشت. اسفار خود را در ظاهر عامل نصربن احمد ساماني مي دانست ولي در باطن خيال خودسري داشته بامساعدت مرداويج طبرستان را فتح نمود سپس با حسن بن قاسم علوي كه ري، زنجان، قزوين، قم و ابهر را تحت اقتدار خويش در آورده بود جنگيده اورا مغلوب كردند بد رفتاري اسفار نسبت باهالي بلاد موجب شد كه مرداويج سپاهيان و اصحاب او ساخته ويرا بقتل رسانيدند




فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

madha ta sasanian_1565083466_29604_4862_1476.zip0.09 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 18,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت