پاورپوینت مرمت عمارت خسروآباد سنندج ۸۷ اسلاید
پاورپوینت مرمت عمارت خسروآباد سنندج ۸۷ اسلاید

موقعیت


موقعیت شهرسنندج


معرفی شهر سنندج


تاريخچه شهر سنندج از بدو انتخاب به مركزيت كردستان در عهد صفويه


همه منابع تاريخي كه درزمينه كردستان به رشته تحرير درآمده اند چهار شوال 1046 هجري قمري را روز انتخاب سنندج به عنوان مركز حكومتي كردستان دانسته اند. لكن در مورد نحوه انتخاب اين مكان به عنوان دار الملك اختلاف نظر وجود دارد دركتاب حديقه ناصريه درجغرافياي تاريخي كردستان, نوشته علي اكبر, وقايع نگار كردستاني, مي خوانيم : چون سلمان خان دردربارشاهي متعهد گرديده بود كه دارالملك كردستان را تغييرداده ازقلعه پلنگان به سنندج حاليه بياورد به موجب عهد خود سنندج رادرتاريخ هزارو چهل وشش هجري آباد كرده، قلعه حكومتي رادربالاي تپه اي كه دروسط شهر است در نهايت استحكام بنياد نهاد.


كه الان همان قلعه دارالحكومه كردستان است. عمارت و حمام و مسجد نيزدرخارج، اطراف قلعه حكومتي بنا نهاد و به اتمام رسانيد. يك رشته قنات هم در دشت (سرنوي) كه در غرب سنندج واقع است احداث كرده وآب آن رابا سه شتر گلو به ميان قلعه حكومتي آورد اين شهر دراصل قريه اي بوده از قراد كردستان و به سينه مشهوربود. به مرور سينه‌،سنه شده وقلعه اي كه دراينجا بنا شد آنرا سنه دژ گفتندي زيرا دژ در لغت فارسی قلعه است بعدازآن معرب شده سنندج خوانده اند .


فرهنگ كردستان


استان كردستان یكی از استان های كردنشین در غرب ایران است ، اكثریت ساكنان این استان ، كرد زبان هستند كه به لهجه های مختلف تكلم می كنند . درباره زبان كردی مردم شناسان بر این رای هستند كه زبان كردی یكی از زبان های گروه هند و اروپایی و ایرانی است .


زبان كردی در استان كردستان و همچنین در استان های ايلام ، كرمانشاه ، همدان ، آذربایجان غربی و شمال خراسان و دیگر كشورها لهجه های گوناگونی دارد اما مهمترین ، پر تكلم ترین و یا به عبارتی لهجه رسمی و ادبی دو شاخه كرمانجی و سورانی است ، شاخه سورانی در استان كردستان لهجه رایج در ادبیات مكتوب است . دین مردم كردستان اسلام و اكثریت آنها پیرو مذهب تسنن و شافعی می باشند ، شیوه غالب زندگی مردم در این استان سنتی و با هویتی قومی است . وجود حدود 1900 روستا در استان نمایانگر انس مردم به طبیعت و كشاورزی است.به استناد شواهد و مدارك مستند تاریخی ، قوم كرد از نژاد آریایی هستند كه در هزاره اول قبل از میلاد مسیح از كناره های دریای خزر به سلسله كوه های زاگرس آمده و با غلبه بر قدرت آشوریان در نینوا امپراطوری مادها را در قرن هفتم قبل از میلاد در ایران پایه گذاری كردند .


جمعیت و نیروی انسانی


بر اساس آخرین سرشماری مركز آمار ایران در سال 1375 ، استان كردستان 1346 هزار نفر جمعیت دارد كه 52/4 درصد شهری و 47/6 درصد را جمعیت روستایی تشكیل می دهد . تراكم نسبی جمعیت معادل 47/7 نفر در كیلومتر مربع است. از 1146 هزار نفر جمعیت 6 ساله و بالاتر استان ، 76/8 درصد با سوادند كه این نسبت در مناطق شهری 75/4 درصد و در مناطق روستایی 58/5 درصد می باشد. جمعیت 10 ساله و بالاتر شاغل استان به تعداد 327 هزار نفر كه 32 درصد آن در بخش كشاورزی ، 11 درصد در بخش صنعت و 57 درصد مابقی در بخش خدمات اشتغال دارند.


براساس نتایج سرشماری عمومی سال 1375 جمعیت استان 1،346،383 نفر بوده است كه 90/99 % جمعیت استان مسلمان هستند و بیشتر مردم تابع و پیرو مذهب شافعی و بقیه نیز پیرو مذهب تشیع هستند.

صنایع دستی

تعدادی از توليدات و هنرهای سنتی مخصوصا صنايع دستی عبارتند از: فرش، گليم، سجاده، نمد و نيز زيورآلات دست ساز را می توان نام برد. پس از فرش، تخته نرد از مهمترين صنايع دستی توليدی در اين منطقه بشمار می رود.......................

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

khosroabad_1706425303_65252_4862_1186.zip7.52 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 20,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت