چکیده:
در فصل اول باغ ایرانی که الگوی این طرح می باشد مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و سعی شده که تمام اجزای باغ به صورت خلاصه شده توضیح داده شود و همچنین انواع گونه های درختی و درختچه هایی که در باغ ها کاشته می شوند به صورت اجمالی بیان شده است .
در پایان یک نمونه باغ ایرانی (باغ شاهزاده ماهان در کرمان) به عنوان مصداق باغ ایرانی معرفی شده است .
در فصل دوم سعی شده که اجزاء و ضوابط مختلف هتل به صورت کامل توضیح داده شود. همچنین در فصل سوم نیز سایت انتخاب شده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و در پایان نقشه های طراحی شده قرار گرفته است .
نگاهی اجمالی به معماری باغ های ایرانی
باغ ايراني:
مرحوم دكتر محمدكريم پرنيا، باغ ايراني را بپيوند فرخندة زيبايي و سودمندي مينامد. يعقوب دانش دوست باغ ايراني را چنين تعريف ميكند:
(باغ ايراني باغي است كه از تركيب عناصر معماري، درختكاري، گلكاريهاي تزئيني و جلوههاي گوناگون آب بوجود آمده و اين شكلگيري در رابطه با سليقه و فرهنگ ايران است.)
در فرهنگ فارسي امروز ، تأليف غلامحسين صدريافشار باغ چنين تعريف شده است: (زمين داراي حدودي اختياري كه در آن درختان ميوه يا گل كاشته شده است. (و يا) خانهاي كه داراي حياط وسيع پرگل و درخت است.)
مرحوم لطيف ابوالقاسمي نيز تعاريف متعددي از باغ را ارائه نموده است: (باغ طبيعتي است برخاسته از ذهن و پرداخته به دست انسان، فضاي خرم و رنگيني است، آراسته و پيراسته و تابع شرايط محيط كه در شكليابيآن ذوق، سليقه، مهارت، فرهنگ و تصميم انسان نقش اساسي دارد . . .) تعريف ديگر وي از باغ ايراني چنين است: (باغ ايراني از تركيب ساده و موزون، رابطة صحيح و استوار، سلسله مراتب حساب شده، منطق عقلائي، نظام هندسي مشخص، آسهبنديهاي منظم، خطوط عمود برهم، تخت كرتهاي چهار ضلعي، تقسيمات متعادل، گذرگاههاي مستقيم با هدف كه به گاه نياز با گشادگي فضايي ميآميزند، شبكه مترنم جهتدار آب كه در فضاهاي باز و پوشيده وسعت يافته و به چهرة آسمان و آسمانه لبخند شادمانه ميزنند، تشكيل يافته است.) وي باغ ايراني را اثر هنري زيبا، چند منظوره و عملكردي ميداند.